Rabac látnivalók

Rabac kezdetben egy aprócska nyugodt halászfalu volt a Cres szigettel szemben, de mára pezsgést és nyüzsit ígérő üdülőváros lett. Környezete gyönyörű, hiszen egy védett kis öbölben terük el, melyet olajfák és sűrű fenyőerdők ölelnek körbe. Lakói elsősorban a turizmus hozta bevételből és halászatból élnek.

Elsősorban apró kavicsokkal borított és sziklás tengerpartokat, strandokat találunk errefelé, számos sportolási lehetőséggel, így az aktív pihenés kedvelőinek tökéletes választás Rabac.Rabac leghíresebb és legkedveltebb strandjai a Girandella Beach és a Maslinica Beach.

Ahogyan már Horvátországban megszokhattuk nyaranta Rabacban is több fesztivált és mulatságot rendeznek ilyenek a a regatta, a nyári karnevál és a Rabaci Nyári Fesztivál, melyek éjszakába nyúló, pezsgő mulatozást ígérnek.

Rabac

Ha meguntuk a strandolást vagy csak kicsit megártott a Nap érdemes városnézésbe kezdeni.Egyik leghíresebb látnivaló Rabacon a Szűz Mária Születés templom, mely a 14. században épült, mely háromhajós szerkezetű és márványoltárral rendelkezik.Mindenképp érdemes Rabacot kicsit elhagyva bejárni a környéket.

Rabac városától mindössze öt kilométerre helyezkedik el a híres középkori városka, Labin. Labin óvárosában rengeteg a kulturális emlék, műemlék, történelmi érték, így itt a szellemünk is táplálkozhat kicsit:) Az egykori bányászváros múzeuma alatt húzódó szénbánya ma is látogatható a turisták számára. Ha elegünk van a nyüzsgésből és a turisták hadából, akkor látogassunk el egy hamisítatlan, turistáktól mentes kis faluba Krsanba, mely Rabactól alig húsz kilométerre található.

Rabac strandok

Ha nincs kedvünk a város sem járni, érdemes a helyi utazási irodák kínálatából kiválasztani egy hajókirándulást, vagy egyszerűen csak túrázni egyet a környéken. A búvárkodás szerelmesei is megtalálják itt a számításaikat, őket több búvárközpont is csalogatja.A vízisportok szinte mindegyike kipróbálható Rabac strandjain.