Saint-Tropez látnivalók

Saint-Tropez a Francia Riviéra napjaink divatos üdülővárosa, habár a nyári hónokban zsúfolásig megteli látogatókkal sikerült megőriznie a vonzó kisvárosias hangulatát. Alig több mint száz kilométer távolságra fekszik Nizzától, de akár Monacóból is érdemes egy napra ellátogatni. Saint-Tropez híres a designer butikjairól, és a luxusjachtokkal teli kikötőjéről.

A Côte d’ Azur festői tengerparti sáv az olasz határtól nem messze egészen Saint-Tropez-ig húzódik, nevét a Földközi-tenger mély égszínkék árnyalatának köszönheti. A térség híres a parton sorakozó luxus villáiról és kikötőiben álló jachtjairól. A tengerparti eleganciát tovább fokozzák a települések ötcsillagos szállodái, csúcskategóriás éttermei, nem mellesleg a privát strandjai.

Saint-Tropez legszebb látnivalói

Saint-Tropez látnivalók

Az előkelő Saint-Tropez egykor kis halászfalu volt, napjainkban a provence-i stílus tengerparti csillogás egyik megtestesítője. Népszerűségét egyrészt az impresszionista festőknek köszönheti, másrészt az ikonikus tengerparti jelenete Brigitte Bardot-tal (És Isten megteremté a nőt) tette ismertté és felkapottá. Monacóból a forgalomtól függően 2 órás autózással érhetünk ide. Sokak szerint ez a legjobb helye Franciaországnak, ahol a Francia Riviéra szépsége és csillogása megtapasztalható. Akik a múlt falusias légkörébe kíván bepillantani, azoknak érdemes Place de Lices terét felkeresni, ahol piacok mellett az ősi pétanque-t játszó idősebb férfiak csoportja is láthatók.

Saint-Tropez óvárosa

Saint-Tropez-ban csodálatos homokos tengerpart, exkluzív tengerparti strandklubok találhatók, ugyanakkor az óvárosa a régi világ varázsát idézi vissza. A Vieux Port kikötővel határos terület egykor a halászfalu történelmi központja volt, a festői pasztellszínű házakból álló városrész ma is Saint-Tropez legszebb része. A La Ponche néven ismert óvárosban butikokkal szegélyezett sétálóutcák és hagyományos szabadtéri piacok,kiülős kávézós teraszok találhatók. Nevezetes épülete a 18. századi olasz barokk stílusú harangtornyú Eglise de Notre- Dame de l’ Assomption.

Citadelle de Saint-Tropez

Az egykori halászfalu felett magasodó fellegvár a 16. században épült, a hatszögletű erőd egyik terén lévő épület a Musée d’Histoire Maritime, amely a fellegvár tömlőceként működött. A múzeum bástyáiról csodálatos a panoráma az öbölre és a háttérben magasodó Massif des Maures hegyre.

Pillangómúzeum

A Maison des Papillons múzeum gyűjteménye több mint 35 ezer kiállítási tárgyat tartalmaz. Érdekessége, hogy a lepkéket kategóriánkén, olykor természetes környezetüknek megfelelően mutatják, érzékeltetve a színgazdagságát és az álcázást. A múzeumban ritka, egzotikus és már kihalt fajok is megtekinthetők. A kiváló múzeum a Rue Etienne Berny-n található.

Sentier du Littoral

A parti ösvény a La Ponche negyednél indul és egészen a Saint-Tropez-félsziget mentén halad végig. A sétaösvény a partvonal természetes szépségébe is bepillantást enged. A tengerparti gyalogút gyakran a szilák szélén vezet egészen a széles homokos parttal rendelkező Plage de Salins-hoz.

Kirándulások Saint-Tropez-ből

Ramatuelle alig 10 kilométerre fekszik Saint-Tropez-től egy dombtetőn, ahonnan a Pampelonne-öbölre láthatunk rá. Aki kedveli a tipikus provence-i hangulatú városokat, annak feltétlenül érdemes ellátogatni. Jellegzetes, a mediterrán építészetre jellemező pasztellszínű házakat láthatunk, amelyek a szűk kacskaringós sikátorokban csigavonal szerűen tekeregnek.

Szintén bájos provence-i település Port-Grimaud, amely egy nyugodt vízparti üdülőváros, Saint-Tropez-től nyolc kilométerre. A Velencére emlékeztető településen a csatornák mentén színes házak és gyaloghidak sorakoznak. Érdekessége, hogy szinte valamennyi ház a bejárata előtt saját kikötővel rendelkezik. Az idelátogatók motorcsónakokat bérelve járhatják be a város csatornáit.

Utazási Tippek
Irány Milánó
Neuschwanstein