Némelyek által a modern építészet legkiemelkedőbb csúcsának tartott kissé csúnyácska épület, viszont az éjszakai kivilágításnak köszönhetően pompázatos és látványos . A teljes építkezés 1971-1977-ig tartott. Az épület tulajdon képen a vélemények szerint “ki van fordítva”, élénk színű csövei (a fűtés, a víz, és elektromos csövek) az épület külső részére kerültek az építés során, érdekessége, hogy a panoráma-mozgólépcső is az épületen kívül található. A Pompidu központ a Szajna partján sétálva könnyen megtalálható.

Aki a Pompidou központba látogat annak ne az épület látványa hanem az ott látható kilátás, és a Modern Művészetek Múzeuma legyen az ami miatt odalátogat. A Pompidou Központ előtti tér a látogató turisták részéről nagyon népszerű hely , itt mint a többi párizsi parkban is , és tereken mindenütt a fiatalok piknikeznek, jókat beszélgetnek, és új ismeretségeket kötnek, az utcai mutatványosok érdekes és látványos mutatványaikkal , az ügyes zsonglőrök, és a fiatal zenészek kellemes muzsikával szórakoztatják az idelátogatókat.

A múzeumba belépőjegy ellenében lehet látogatni meghatározott időben. A 18 év alatti látogató ingyen juthatnak az épületbe.