A Párizsban levő 130 méter magas Montmarte hegy a legmagasabb pont, innen a kilátás lenyűgöző az egész városra. Művészek sokasága él (t) és  alkot(ott)  ebben a ihletet keltő gyönyörű környezetben,  mint például  Picasso, Monet, Dali, vagy Van Gogh.

A Sacré-Coeur előtt található  lépcsősoron a remek  kilátás mellett gyakran játszanak utcazenészek, akiknek a zenéjét szívesen hallgatják az arra járók. Ennek is köszönhető, hogy a hangulat egész nap , és éjszaka  is fantasztikus. A 234 lépcső megmászása is kellemes testmozgást biztosít.  Párizsnak ez a területe igen szép , az itt látható házak gyönyörűek,ezen a részen végighaladva  követhetjük Amélie útját.

 

A káprázatos  szépségű Sacré-Coeur bazilika, melynek a látványa sokak  szerint “olyan, mintha cukorból lenne” . Ezt a bazilikát a francia-porosz háború áldozatainak az emlékére  építették , az Ö lelki  üdvéért még ma is állandóan imádkoznak a bazilikában.

A Sacré-Coeur belső tere annyira nem látványos , mint több  más párizsi templomé, de a légkőr , a kilátás, és a Sacré-Coeur külsőleg látható homlokzati része miatt nem szabad kihagyni a látnivalók megtekintése közül. A Sacré-Coueur  építése 46 évig tartott , a teljes felépítése   1919-ben fejeződött be.

 

A látogatók számára a belépés ingyenes.